Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алфа 146 1.9 жтд 01''

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с Алфа 146 1.9 жтд 01''

Здравеите колеги имам лек проблем от време на време колата ми включва авариен режим и разбирасе свети диюзата на таблото няма тяга не ще да върви.Изключваме вариантите за дебитомер,потенциометър на педала,турбо, дюзи,защото всичко това е сменено.пускана е на диагностика BOSH

На мене 2 пъти ми го е правила този номер колата и всеки път е след зареждане на дизел от Лукойл ... но отдавна не ми се е случвало и аз незнам от какво може да стане това ...
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Ми пак я пусни-преди да си сменил половината мотор!

Comment

Казваш потенциометърът е сменен, а куплунга(бяла букса) ОК ли е?
        Аз също щях да сменям потенциометър, но се оказа лоша връзка от буксата.

Кога е пускана на диагностика? Преди или след проблема? Ако е след като е почнла да ти прави проблем, то би трябва ло да се разбере от какво е.
        Ако е четена преди да почне да прави мизерии - закачай пак. Трябва да е записала грешка. Ако е TPS - оправи си буксата.

Успех!
        sigpic
        Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

колега, отвори сондата на резервоара, извади я и почисти казанчето и цедката Очаквай скоро да започне да ти гасне. Проблема ти се появява след като я покараш малко, като престои си върви нормално нали така ??

Comment

Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
            Казваш потенциометърът е сменен, а куплунга(бяла букса) ОК ли е?
            Аз също щях да сменям потенциометър, но се оказа лоша връзка от буксата.

Кога е пускана на диагностика? Преди или след проблема? Ако е след като е почнла да ти прави проблем, то би трябва ло да се разбере от какво е.
            Ако е четена преди да почне да прави мизерии - закачай пак. Трябва да е записала грешка. Ако е TPS - оправи си буксата.

Успех!
            Да попитам и тук, че другата тема която намерих е в 156 раздела
            Къде точно се намира проблемната букса и как се стига до нея (какво се сваля преди това)?
            Благодаря на отзовалите се!
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...34#post1279634

Comment

Working...
              X